Nr.3
06 11 2009

Incluziune sociala fara frontiere

O noua conferinta ADV


Fundatia “Alaturi de Voi’ Romania organizeaza a doua conferinta transfrontaliera din acest an. De acesta data, este adusa in spatiul public o tema de interes - incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati, un capitol la care are mult de lucrat atat Romania, cat si R. Moldova.

 

Lucrarile conferintei “Incluziune sociala fara frontiere” se vor desfasura in perioada 7 – 8 noiembrie 2009, la Hotel Unirea din Iasi, in prezenta a 100 de participanti din Romania si Republica Moldova.

 

Proiectul in cadrul caruia se deruleaza conferinta este „Incluziune sociala fara frontiere”, si a fost realizat de ADV Romania in parteneriat cu Fundatia „Ecoul Cernobilului” Republica Moldova, cu finantare de la UNIUNEA EUROPEANA prin Programul de Vecinatate Romania - Republica Moldova, PHARE CBC 2006.

 

Deschiderea oficiala va avea loc in Sala de conferinte ”Cuza” a hotelului Unirea, incepand cu ora 10.00 si va continua cu urmatoarele comunicari: ”Economie sociala si integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati”, ”Politici sociale de asistenta a persoanelor cu dizabilitati in UE, Romania si R. Moldova”, ”Modele de buna practica in integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati” si ”Impactul expunerilor publice despre persoana cu handicap”.

citeste tot   
Promovarea UTIL DECO

Despre CSR

 

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a fost invitata la Forumul Regional Nord Est, editia a 6-a, la Botosani, care a avut ca tema „Investind in oameni-investim in viitor”.

 

La atelierul „Responsabilitatea sociala – solutie pentru recesiunea economica”, presedintele executiv al ADV Romania, d-na Angela Achitei, a prezentat, informatii privind campania „Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!” care are o componenta importanta de responsabilitate sociala corporatista.

 

De asemenea, d-na Achitei a aratat ca un act de responsabilitatea sociala devine si sustinerea activitatilor de economie sociala – pe care ADV Romania le desfasoara prin unitatea protejata autorizata Util Deco – deoarece, se ofera astfel, o sansa mentinerii unei structuri care imbunatateste si innobileaza viata persoanelor cu handicap dar se rezolva si o problema sociala importanta – integrarea socio-profesionala a categoriei amintite.

 

In cadrul momentului festiv, ADV Romania a primit si trofeul „Parteneriat de succes” pentru relatia dezvoltata in cadrul comunitatii.

 

 

 

Eveniment in ton cu moda

  

In 30 noiembrie 2009, Charity Shop, magazinul social de la etajul 1 al Iulius Mall din Iasi, prin care se desfac produsele unitatii protejate Util Deco, s-a prezentat intr-o haina noua.

 

Pregatirile pentru Halloween, care tinde sa isi faca loc in viata noastra mai ales cu stimularea sectorului de afaceri, au fost facute si de noi. Urmarea...pisici negre, dovlecei, fantome si lilieci care au invadat vitrinele creand atmosfera de mister si sarbatoare specifica.

 

 

 

Consilier Judetean implicat in campanie

 

 

Domnul consilier judetean iesean Mugur Cozmanciuc a vizitat in 28.10.2009, UTIL DECO - unitatea protejata a Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania, Atelierele de pictura, arta mestesugareasca si calculatoare precum si Clubul tinerilor, ce isi desfasoara activitatea in cadrul Centrului de Asistenta Comunitara al ADV.

 

Domnul consilier s-a alaturat campaniei „Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!”, derulata de ADV Romania in perioada aprilie - decembrie 2009. Prin acest gest, domnul Cozmanciuc si-a confirmat sprijinul in promovarea integrarii socio-profesionale a persoanelor cu dizabilitati.

 

”Felicitari pentru initiativa! Sincere aprecieri pentru munca si eforturile depuse, pentru modul de lucru si organizarea realizata. Mult succes in demersurile viitoare si puteti conta pe sprijinul meu in proiectele pe care doriti sa le sustineti pentru viitor” - a consemnat domnul Mugurel Cozmanciuc in cartea de oaspeti a Util Deco.

 

Politicienii care se implica in campanie isi asuma si obligatia de a atrage contracte pentru unitatea protejata autorizata, rezultatul muncii lor urmand a fi facut cunoscut in cadrul Galei Implicari Sociale care va avea loc in 19 decembrie la Hotel Unirea din Iasi.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory