Nr.6
19 07 2010

Conferinta mondiala SIDA 2010

ADV Romania la Conferinta SIDA 2010

 

  In perioada 18 – 23 iulie 2010, la Viena se desfasoara editia a XVII –a a Conferintei mondiale SIDA 2010, in prezenta a 20.000 participanti din mai mult de 185 de tari.

 

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania va incerca sa va ofere o suma de informatii de la acest eveniment de importanta mondiala care este organizat sub sloganul „Rights Here, Right Now”.

                                                                                                                    

citeste tot   
Proteste la Viena

Interviu cu Paul Zeitz

Ati strigat Obama minte…Obama minte?

 

Sunt director executiv al Global Aids Alliance conduc la Washington DC un grup de advocacy si nu luam bani de la guvernul Statelor Unite sau de la companii farmaceutice.

citeste tot   
Declaratii prezidentiale

Extras declaratie Bill Clinton

  

[...] "Dar, lasati-ma sa vb un pic despre ce s-a intamplat si sa ofer niste observatii pe marginea a ceea ce trebuie facut. In primul rand, inteleg pe deplin de ce sustinatorii unor fonduri mai mari pentru SIDA au protestat cu voce tare, dar nu cred ca e nici drept si nici corect sa spui ca presedintele s-a razgandit asupra promisiunilor facute. Cand a semnat acea petitie prin care se angaja sa sustina finantari HIV/SIDA mai mari, era inainte ca economia americana sa conduca lumea in cea mai mare criza financiara de la marea criza din 1920."

citeste tot   
Dezbateri despre prevenire

Circumcizia, o solutie acceptata?

 

La aceasta editie a Conferintei mondiale SIDA 2010 s-a adus in discutie ca metoda de prevenire a transmiterii HIV, circumcizia – care a fost experimentata mai ales in statele africane.

 

Conform studiilor facute publice de cativa cercetatori, circumcizia ar reduce cu ...

citeste tot   
Spatiul sovietic are grave probleme

Societatea civila cere masuri

 

Reprezentantii societatii civile din Rusia si alte tari ex-sovietice reclama la actuala editie a conferintei faptul ca autoritatile nu recunosc inca faptul ca sunt necesare masuri drastice pentru respectarea drepturilor omului pentru persoanele infectate cu HIV din aceste tari si consumatorii de droguri injectabile.

 

Este deja cunoscut numarul foarte mare de utilizatori de droguri care traiesc in Rusia si alte state exsovietice. Anya Sarang, presedintele Fundatiei Andrey Rylkof pentru sanatate si justitie sociala a precizat ca acum in Rusia sunt aproximativ 5 milioane de utilizatori de droguri ...

citeste tot   
Contributii in cifre

Comunicat de presa UNAIDS

 

 

Dupa cativa ani de asistenta internationala in domeniul SIDA acordata de G8, EC si alte guverne, finantarea a ramas la acelasi nivel in perioada 2008-2009:

 

  • Cheltuieli (resurse disponibile date in fiecare an=) – 7,6 miliarde dolari in 2009, comparativ cu 7,7 miliarde dolari in 2008 (vezi graficul 4). Scaderea observata dintre anul 2008 si 2009 este dificil de interpretat datorita fluctuatiilor schimbului valutar si a ciclurilor de raportare.
  • Noi angajamente indentificate - sume depuse de catre guverne, dintre care nu toate sunt in mod necesar cheltuite in acel an) care insumeaza 8,7 miliarde dolari, la fel ca in 2008.
  • Nivelul finantarii pentru SIDA intre 2008-2009 vine dupa cativa ani de cresteri semnificative : cheltuieli pentru combatearea bolii au crescut de pana la 6 ori intre 2002 si 2008.
  • In 2009, finantarea acordata de Fondul Global a fost de 2,7 miliarde in 2009, din care 1,6 miliarde reprezinta o parte „ajustata” dedicata domeniului SIDA. Finantarea pentru UNITAID a fost de 250 milioane dolari, din care 123 milioane reprezinta o parte dedicata domeniului SIDA.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory