Nr.11
30 11 2011

De Ziua Romaniei...

Nu contribuiti la uciderea de romani

 

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania va organiza si in acest an un eveniment de marcare a Zilei mondiale de lupta anti SIDA, sub egida campaniei „Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!” .

 

In mod traditional va chemam sa va prindeti alaturi de noi in „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate cu HIV”, dar in acest an ne-am gandit sa atragem atentia asupra gravitatii situatiei in care ne aflam - cea mai severa din ultimii ani si care plaseaza Romania cu cel putin 10 ani in urma, dupa ce timp de aproape 6 ani s-au cheltuit in Romania peste 38 mil. USD din Fondul Global pe prevenire, tratament si servicii sociale in domeniu. In acest moment consideram ca nici tratamentul nu mai este controlat dar nici raspandirea infectiei.

 

Pentru a chema factorul politic la responsabilitate am redactat petitia Nu transformati politica de sanatate publica in politica de exterminare! pe care va invitam sa o semnati si dvs.

citeste tot   
Politica de sanatate publica sau...

politica de exterminare?

Domnilor politicieni si guvernanti, 

 

Sub ochii nostri, o generatie de tineri – cea a infectatilor cu HIV din 1987-1992 din spitalele romanesti - este lipsita de speranta de viata prin neacordarea continua a ingrijirii si tratamentului.

 

O alta generatie de tineri – cea a potentialilor infectati cu HIV – este lasata prada ignorantei si tentatiilor neasumate responsabil, datorita lipsei de finantare pentru programe de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV.

 

Sesizam public pericolul generat de nealocarea financiara sau gestionarea ineficienta a banilor existenti si va cerem sa nu contribuiti la luarea de vieti.

 

Vom face public mesajul nostru in actiunile pe care le facem la nivel national in Ziua mondiala de lupta antiSIDA, in 1 decembrie 2011, intre orele 16.00 si 17.00 -la Iasi -in fata Prefecturii Judetului Iasi, la Constanta - pe esplanada de la City Park Mall si la Tg. Mures – in parcul din spatele Casei de Cultura M. Eminescu.

 

Petitie inaintata de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania catre Institutia Prefectului si Casele Judetene de Asigurari Sociale de Sanatate Iasi, Constanta si Mures si postata pentru semnare pe http://www.petitiionline.com/petitie/nu-transformati-politica-de-sanatate-publica-in-politica-de-exterminare/63 si http://www.facebook.com/profile.php?id=100001034703634&ref=tn_tnmn#!/FundaUmana .

citeste tot   
Ziua mondiala de lupta antiSIDA

Ce se intampla de 1 decembrie?

 

In cele trei orase Iasi, Constanta si Mures, unde ADV Romania are centre vom avea un eveniment public in care vom „aprinde candele ale sperantei”.

 

Practic, ne vom intalnim cu prietenii si colaboratorii nostri, cu sustinatorii luptei antiSIDA pentru a aprinde lumanari in memoria celor infectati cu HIV care au plecat dintre noi, vom solicita si finantarea neintrerupta a Programului national HIV/SIDA si a programelor de prevenire a transmiterii HIV in comunitate si vom vorbi din nou de responsabilitatea fiecaruia de a preveni transmiterea infectiei cu HIV.

 

UNDE ne vedem in 1 decembrie 2011?

• in Iasi - intrarea principala la Prefectura Judetului Iasi,

• in Tg. Mures - Parcul din spatele Casei de cultura „Mihai Eminescu”,

• in Constanta - platoul din zona City Park Mall.

 

DESCRIEREA EVENIMENTULUI din 1 decembrie: 

• Ora 15,30 - se va construi un monument simbolic din cutii de carton, panza rosie si lumanari;

• Ora 16,00 - cei prezenti vor putea aprinde lumanari in memoria celor decedati de SIDA; se vor distribui flyere care vor descrie intreaga situatie privind lipsa/intreruperea tratamentului , precum si cererea noastra de solutionare a acestei probleme, cerere care va fi adresata si in scris in prealabil, reprezentantilor judeteni ai autoritatilor cu drept decizional in domeniul sanitar.

Ora 17.00 - finalizarea evenimentului, se va elibera perimetrul de manifestare.

citeste tot   
Ne adresam politicienilor

Fara a politiza evenimentul

 

In acest an avem parteneri?

 

Sigur ca da, si speram ca pentru o ora veti fi alaturi de noi, iar afirmarea parteneriatului va fi realizata prin postarea pe site-ul www.fundaumana.ro a numelui organizatiei/institutiei la cererea pe care trebuie sa o exprimati prin email catre ADV Romania. (Iasi: alina.paduret@alaturidevoi.ro, Constanta: mirela.ivan@alaturidevoi.ro, Mures: carmen.ciulea@alaturidevoi.ro )

 

De asemenea, partenerii nostri trebuie sa stie ca evenimentul ADV din 1 decembrie trebuie sa fie realizat la nivelul de demnitate de pana acum si ca, desi ne adresam factorului politic, nu are nuante politice. Noi facem un apel in numele intregii comunitati, care este pusa in pericol si ne adresam celor care, prin pozitia pe care o ocupa in societate, au puterea de a decide.

 

Va cerem ca pregatire pentru participarea la eveniment, sa cititi inca o data informatiile de pe www.hivsida.ro pentru ca, indiferent de deciziile politicienilor de finantare sau nefinantare a unor programe, dumneavoastra puteti preveni infectarea cu HIV prin adoptarea unui mod de viata sanatos.

citeste tot   
In Romania

Lipsa de educatie este principalul pericol

Calea de transmitere a infectiei cu HIV in Romania, in acest moment, este preponderent cea sexuala- aceasta este concluzia statisticilor nationale.

 

Tot conform acestora, numarul de nou infectati cu HIV creste cu 2, 28 % pe an. 82 % dintre romanii infectati cu HIV din Romania au contactat infectia pe cale sexuala, 66% pe cale heterosexuala si 16 % homosexuala.

 

Numarul celor infectati ar putea fi in mod sigur mai mic daca ar fi finantate programe de educatie si prevenire a transmiterii infectiei cu HIV si incurajata testarea HIV, lipsa acestor fonduri fiind o acceptare tacita a faptului ca in perspectiva va aparea un numar din ce in ce mai mare de persoane cu HIV.

 

Din pacate, pentru multe persoane, informatia cu privire la caile de transmitere a infectiei cu HIV vine prea tarziu.

 

Tot statistica releva impactul major pe care educatia si testarea il au in prevenirea transmiterii infectiei cu HIV la copil- doar 2 % - din cazurile noi de infectie au fost transmise de la mama infectata la copil, in conditiile in care in ultimii ani, la nivel national s-au desfasurat constant astfel de programe pentru femeile gravide.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory