Nr.8
14 09 2012

S-a inaugurat Centrul National de Economie Sociala

 

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania a inaugurat, astazi 14 septembrie 2012,  CENTRUL NATIONAL DE ECONOMIE SOCIALA,  in prezenta a  cca 100 de  persoane, reprezentanti ai zonei politice, administrative si ONG. Panglica inaugurala a fost taiata de d-na Cristina Anton - ordonator de credite OIR POSDRU Regiunea Nord-Est, dl George Paun - consilier MMFPS si d-na Angela Achitei - presedinte ADV Romania.

Centrul National de Economie Sociala este situat in str. Bazinelor nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, jud Iasi si este principala realizare prin care se marcheaza implinirea a 10 ani de activitate a fundatiei.

Centrul National de Economie Sociala este un model de buna practica si a fost construit in perioada 2011 – 2012, prin proiectul „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, reprezentand o investitie de aproximativ 0,5 mil. euro, realizata pe o suprafata de 2400 mp.

In cadrul Centrului de Economie Sociala functioneaza una din cele 3 unitati protejate autorizate Util Deco - structuri de economie sociala in care au fost create pana in prezent 68 de locuri de munca, din care 30 de salariati sunt tineri cu dizabilitati, celelalte doua unitati protejate fiind in Constanta si Tg. Mures.  Astfel, intr-un spatiu cu o suprafata utila de 850 mp, situat pe 2 nivele, dotat cu accesibilitati pentru persoane cu dizabilitati, functioneaza

citeste tot   
Primii pasi in economia sociala

 

Astazi s-a finalizat cursul de formare in domeniul economiei sociale „Primii pasi in economia sociala”, derulat, timp de 4 zile,  de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania  in Iasi, in cadrul proiectului “Alianta pentru Dezvoltarea Economiei Sociale”. Acesta este al doilea curs de acest gen organizat de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania in cadrul proiectului amintit, primul fiind sustinut in perioada 20 – 23 martie 2012, la Slanic Moldova. In total pentru participarea la cele doua cursuri au aplicat 145 de persoane, fiind selectate 40.


Participantii au fost reprezentanti ai ONG-urilor sau altor institutii care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate, in special persoane cu dizabilitati, care au infiintate structuri de economie sociala (ateliere de terapie ocupationala / ateliere protejate / unitati protejate) sau doresc sa dezvolte astfel de programe de economie sociala.  Cursul a urmarit dezvoltarea de abilitati practice in vederea infiintarii / gestionarii de servicii in domeniul economiei sociale, in special

citeste tot   
Eveniment ADV in pregatire - Targul National al Unitatilor Protejate

 

Cea de-a treia editie a Targului National al Unitatilor Protejate, eveniment organizat de Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania si partenerii sai din proiectul „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” va avea loc in perioada  4 – 8 octombrie 2012, la Tg Mures, in parteneriat cu Institutul pentru Politici Publice, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si NESsT Romania.

 

Ca si in editiile anterioare, prin organizarea Targului National al Unitatilor Protejate urmarim crearea unei legaturi intre unitatile protejate din Romania, piata larga de consum si mediul business, astfel incat sa putem oferi imaginea completa a construirii relatiei cu clientul de toate tipurile.

 

Conferinta "Politici si tendinte in economia sociala in Romania", eveniment asociat Targului National al Unitatilor Protejate, se va desfasura in parteneriat cu Institutul de Politici Publice, NESsT Romania si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. In cadrul conferintei se vor prezenta modele de buna practica, studii si experiente din activitatea de lobby si advocacy pentru economia sociala.  

 

Astazi, 14 septembrie 2012, este ultima zi de inscriere la eveniment. Detalii despre eveniment puteti obtine AICI.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory