Nr.3
26 04 2013

Vizita de studiu la ADV

 

ADV Romania a organizat la sfarsitul lunii martie vizita de studiu la Centru National de Economie Sociala, din str. Bazinelor nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, judetul Iasi. [...]
Aproximativ 30 de invitati, reprezentanti ai diferitor institutii si organizatii din Romania din domeniul economiei si incluziunii sociale, au putut cunoaste activitatea derulata de ADV Romania prin vizionarea de film, vizitarea centrului national de economie sociala, cunoasterea ofertei de produse si servicii a unitatii protejate si participarea la o sesiune de intrebari si raspunsuri.  Imagini de la eveniment  AICI.

citeste tot   
ADV Romania, furnizor de formare profesionala

 

ADV Romania a furnizat serviciul de organizare de cursuri de formare profesionala in beneficiul Asociatiei Alternative Sociale, in cadrul proiectului „Modelul economiei sociale in Romania”. Astfel, in perioada 25 martie-25 aprilie, 115 specialisti din intreaga tara, din domeniul economiei sociale si incluziunii din Romania si autoritati publice si-au dezvoltat competente in domeniul formarii de formatori si al economie sociale.

Obiectivul cursurilor, furnizate de ADV Romania, a fost pregatirea de formatori profesionisti in domeniul economiei sociale si

citeste tot   
Vectori de imagine indreptati spre comunitate

 

Au vizitat Centru National de Economie Sociala al ADV Romania:
- Doamna Ruxandra Krisan, specialist in domeniul relatiilor publice si doamna avocat Anca Preda, consilier local iesean.

Invitatele au vizitat atelierele protejate ale unitatii Util Deco, dezvoltata si sustinuta de ADV Romania, in care persoane cu dizabilitati angajate in munca, lucreaza in domenii precum croitorie, legatorie, IT, arta mestesugareasca, pictura si arhivare documente, produsele si serviciile realizate putand fi vizualizate si achizitionate pe pagina www.utildeco.ro. Detalii

-    Doamnele dr. Mariana Mardarascu - sef de sectie Imunodepresie copii in cadrul Institutului “Matei Bals” din Bucuresti si coordonator al Compartimentului de evaluare si monitorizare a infectiei HIV/SIDA in Romania, dr. Mioara Predescu – coordonator al Centrului Roman HIV/SIDA,  dna Liana Velica, reprezentant ARAS si dl. Iulian Petre, director executiv UNOPA au vizitat de asemenea, Centrul National de Economie Sociala.

 

Cele patru persoane din Bucuresti implicate in domeniul HIV/SIDA au putut aprecia modul in care prin tratament, regim de viata echilibrat si asistenta sociala continuu adaptata nevoii beneficiarului, copii infectati cu HIV din cohorata 1987, care pareau fara nici un viitor, sunt acum adulti care isi castiga existenta prin locurile de munca protejate create la Util Deco.

 
 

 

 

 

“Din aprecierea vizitatorilor nostri am putut sa ne simtim mandri ca am creat sansa unei vieti normale pentru acesti oameni care au ajuns sa supravietuiasca infectiei cu HIV de peste 20 de ani si acum sunt angajati pe care ne bazam. Am aratat cu mare bucurie produsele realizate in atelierele Util Deco,  si eforturile pe care le facem pentru a comercializa produsele si a mentine locurile de munca in conditiile in care economia Romaniei este afectata de criza, ne-au fost rasplatite de privirea admirativa din ochii invitatilor nostri.

 

 

 

 

Am simtit ca in mod real ADV Romania a oferit viitor unor oameni.” – a declarat d-na  Mihaela Munteanu – director de dezvoltare si comunicare ADV Romania.

citeste tot   
Util Deco a prezentat colectia de Paste

In cursul lunii aprilie, unitatea protejata autorizata Util Deco a prezentat in cadrul a trei evenimente, in Iasi, Constanta si Mures, colectia de produse destinate sarbatorilor pascale.

Astfel, Util Deco Mures a participat cu stand cu vanzare in incinta bauMax, Util Deco Iasi a fost prezent la evenimentul educational Edu Funny Fest, iar Util Deco Constanta a participat la Targul de Imbracaminte si Incaltaminte CONFITEX.

De la standurile Util Deco, vizitatorii au putut achizitiona: fete de masa cu motive pascale, fete de masa din damasc, naproane, perne decorative cu flori,  lumanari decorative in forma de ou, iepurasi, flori, lenjerii de pat,  servete de bucatarie, etc. De asemenea, reprezentantii Util Deco au

citeste tot   
Atelierele Iepurasului

 

In perioada 24-26 aprilie si 29-30 aprilie 2013, Util Deco desfasoara evenimentul educational “Atelierele Iepurasului” la Centru National de Economie Sociala, situat in str Bazinelor nr 5, sat Uricani, com Miroslava (vis-à-vis de Antibiotice).

Pachetul educativ se adreseaza grupelor organizate de copii, cu varste intre 4 si 9 ani, si consta in organizarea unui atelier de pictura pe polistiren taiat in forme de animale si oua de Paste, sub indrumarea angajatilor Util Deco.

Majoritatea grupelor de copii vor veni la sediul Util Deco Iasi, dar exista si solicitarea deplasarii in mediul rural. Astfel, raspundem solicitarii de a oferi unui numar cat mai mare de copii accesul la eveniment si  bucuria intalnirii cu Iepurasul de Paste.

Atelierele Iepurasului completeaza oferta de

citeste tot   
Promovare pentru economia sociala

 

D-na Angela Achitei, presedinte ADV Romania, a oferit un interviu despre demersurile de dezvoltare a economiei sociale in Romania prin proiectul „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”.  Redam mai jos interviul publicat de Structural Consulting Group pe portalul www.proiecte-structurale.ro, articol in care „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” este declarat proiectul saptamanii.

Molipseste-te si tu...de la initiativele societatii civile in domeniul economiei sociale!


 „Munca il innobileaza pe om”. Stim cu totii asta, dar ce ne facem cand omul nu este sprijinit sa se integreze pe piata muncii? Apelam la economia sociala. Aceasta vine sa umple golurile lasate in urma de intreprinderile care nu creeaza suficiente locuri de munca sau care din varii motive nu stimuleaza integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii. Astazi, desi Romania este la inceput in domeniul economiei sociale, cei mai multi dintre noi constientizam si militam pentru infiintarea unor intreprinderi sociale care au ca scop nu neaparat succesul propriu al organizatiei, ci revigorarea economica si sociala a societatii.
Societatea civila face primii pasi catre dezvoltarea economiei sociale. Fundatia „Alaturi de Voi” Romania ne demonstreaza prin proiectele pe care le implementeaza ca putem sprijini oamenii, care indiferent de deficientele avute, isi doresc sa munceasca, isi doresc sa fie utili pentru familie si societate, isi doresc sa contribuie la bunastarea lor. Un astfel de proiect initiat de „Alaturi de Voi” este „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” despre care Angela Achitei, Presedintele Executiv al Asociatiei a povestit intr-un interviu acordat portalului www.proiecte-structurale.ro.

R: Cum s-a nascut ideea proiectului?

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory