Nr.4
17 05 2013

Ziua Familiei ADV

11 ani de existenta

 

Fundatia "Alaturi de Voi Romania" a implinit, pe 15 mai 2013, 11 ani de existenta, perioada in care a derulat peste 45 de proiecte in domeniul social, cu finantarea unor organisme internationale, autoritati locale si fonduri proprii. 

Proiectele si campaniile derulate de fundatie au insemnat investitie in comunitate si au presupus furnizarea de servicii sociale, formarea si calificarea beneficiarilor nostri in diverse meserii, servicii de dezvoltare de abilitati de viata independenta, servicii de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV in comunitate si educatie pentru sanatate, servicii de formare profesionala,etc.

Ca si organizatie, am invatat in tot acest timp ca atingerea misiunii asumate presupune multa munca, viziune si continua adaptare a activitatii la nevoile beneficiarilor nostri. Astfel, ADV Romania a abordat domeniul incluziunii persoanelor cu dizabilitati prin dezvoltarea sectorului de economie sociala, creand structuri menite sa integreze persoana cu handicap, sa o transforme din abonat al serviciilor sociale in angajat de succes. La ceas aniversar, ADV Romania inseamna pe langa munca depusa si

citeste tot   
Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale

Final de proiect

 

In 15 mai 2013, ADV Romania a organizat la Iasi, la sediul Centrului National de Economie Sociala, la Constanta si la Tg Mures, evenimentele de inchidere a proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, derulat timp de 3 ani in parteneriat cu DGPPH, Fundatia Motivation Romania, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala Il Poliedro, Italia.

Proiectul este in valoare de 18.409.996 lei si are rezultate importante pentru beneficiari si comunitate:
• dezvoltarea a 4 unitati protejate – Util Deco Iasi, Constanta, Mures si Motivation Bucuresti, in cadrul carora au fost create 74 de locuri de munca, din care 35 pentru tineri cu dizabilitati, in domeniile: croitorie, legatorie manuala, arhivare, tipografie, artizanat, pictura, serigrafie si confectionare lumanari decorative;
• formarea si calificarea profesionala a 276 de tineri cu dizabilitati, proveniti din centre de plasament si din familii defavorizate, in domenii precum – IT, legatorie manuala, artizanat, pictura, croitorie, confectionare lumanari decorative si antreprenoriat social;
• dezvoltarea competentelor in domeniul economiei sociale in randul a 975 de specialisti prin participarea la cursuri de formare, vizite de studiu, Targul Unitatilor Protejate, editiile 2 si 3, consultanta si sprijin prin intermediul celor 4 centre de resurse in domeniul economiei sociale;
• dezvoltarea de instrumente resursa in domeniu – cercetarea ”Politici, practici si tendinte in economia sociala in Romania si in Uniunea Europeana in ansamblu”, manualul de proceduri si modele de buna practica ”Experiente de Economie Sociala”, centrul de resurse on-line www.ropes.ro, platforma www.unitatiprotejate.ro, magazinul on-line www.utildeco.ro, filmul de prezentare a parcursului de dezvoltare a unitatilor protejate si o campanie media nationala de promovare a rezultatelor proiectului, ce va fi derulata in luna mai.

„Prin  acest eveniment  ne-am  propus sa scoatem in evidenta importanta fondurilor europene pentru Romania, impactul pe care il pot avea in dezvoltarea resurselor umane si crearea de locuri de munca, dar si modalitatea prin care vrem sa asiguram sustenabilitatea investitiilor facute. Am reusit sa cheltuim 99,5 % din banii alocati pe proiect, desi in cei trei ani de implementare, contractul de finantare a suportat 42 de modificari prin acte aditionale sau notificari, am produs peste 600 de bibliorafturi de documente, am listat peste 700.000 de pagini (1400 de topuri de hartie) si am scanat peste 300.000 de pagini”– a declarat dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.

ADV Romania multumeste tuturor colegilor, colaboratorilor si participantilor la evenimente pentru mesajele de apreciere, inclusiv Camerei de Comert si Industrie Iasi, ce ne-a transmis un mesaj ce dovedeste aprecierea mediului de afaceri pentru organizatia noastra: „Va felicitam pentru implementarea cu succes a proiectului Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale, pentru realizarile concrete si utile in cadrul Centrului de economie sociala! Cu siguranta sunteti un bun exemplu pentru cei care doresc sa se implice activ in economia sociala, si in general, pentru cei care doresc si aplica pentru proiecte cu finanatare nerambursabila”. Alte opinii vis-a-vis de implementarea proiectului si activitatea fundatiei sunt postate AICI.

Imagini de la evenimente sunt postate AICI si AICI.

citeste tot   
Serviciu nou la Util Deco

Arhivare si depozitare documente

 

ADV Romania a inaugurat Serviciul de arhivare si depozitare documente Util Deco, realizat printr-un credit social acordat ADV Romania de catre BCR.

Depozitul de arhiva, situat in strada Bazinelor nr 5, sat Uricani, com Miroslava, jud Iasi, este construit la standarde, permite depozitarea a aproximativ 3000 m liniari de documente si va permite in primii 2 ani de functionare crearea a 12 noi locuri de munca, din care jumatate pentru persoane cu dizabilitati.

Persoanele interesate de arhivare si depozitare arhiva pot sa ne contacteze la 0757 110 238, e-mail irina.isacila@utildeco, persoana de contact Irina Isacila, sef serviciu depozitare si arhivare documente.

Detalii despre noul serviciu al Util Deco, unitate protejata autorizata, dezvoltata si sustinuta de ADV Romania, sunt postate pe pagina www.depozitarhivare.ro.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory