Nr.5
04 07 2013

Motivarea angajatilor cu dizabilitati

  

20 de tineri cu dizabilitati, angajati ai unitatii protejate autorizate Util Deco, dezvoltata si sustinuta de Fundatia "Alaturi de Voi" Romania, au participat, in luna iunie 2013, la atelierele de dezvoltare personala, organizate la Manastirea Durau. S-a incercat astfel oferirea unei motivatii tinerilor cu dizabilitati, de a continua munca depusa in cadrul unitatii protejate, care astfel vor sti ca sunt sustinuti in efortul lor de asi depasi limitele, nu doar de ADV Romania ci si de alti actori din comunitate.
Evenimentul a fost primul din Campania  de Responsabilitate Sociala a Centrului de Pelerinaj „Sfanta Parascheva”, in beneficiul altor ONG-uri, altele decat cele aflate sub patronaj propriu.
 „Este un moment de cotitura pentru noi ca institutie, nu pentru ca Mitropolia nu ar mai fi facut activitati pentru grupuri defavorizate, ci pentru ca incercam astfel sa ne deschidem prin parteneriate cu institutii ce lucreaza in domeniul social. Nu intamplator primul parteneriat de acest fel il avem cu

citeste tot   
Campanie in sprijinul persoanelor cu dizabilitati

 

In luna iunie, in cadrul campaniei „Cunoaste! Apreciaza! Sustine!”, Centru National de Economie Sociala a primit doua vizite:
• Patronatul SFERA – reprezentat de dna Viorica Surdu si doamnele Celestina Szalontay si Marcela Rascanu.
“Imi exprim toata admiratia pentru voi si pentru munca depusa in dezvoltarea acestor ateliere, acestor servicii atat de bine plasate pe piata. Gasesc mult profesionalism si mult atasament fata de activitatile desfasurate in beneficiul grupurilor defavorizate” – a declarat dna Viorica Surdu, presedinte de onoare a Asociatiei Patronatul Sfera.
“ Va stiu de multi ani si ma bucur ca am reusit sa va vizitez si sa aflu de toate produsele si serviciile pe care le-ati dezvoltat. Este cu adevarat un nucleu al dezvoltarii antreprenoriale” – a declarat dna Marcela Rascanu, membru al Asociatiei Patronatul Sfera.
 “Este pentru prima data cand merg intr-un ONG si ma bucur sa descopar tot ce ati cladit si sa aflu ca va doriti sa continuati sa va dezvoltati.  Felicitari pentru calitatea produselor si a serviciilor, caci am vazut la dvs lucruri de calitate si de o mare finete.”- a declarat dna Celestina Szalontay, prim-vicepresedinte a Asociatiei Patronatul Sfera. Imagini puteti vizualiza AICI.


• Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice – prin domnul Codrin Scutaru, secretar de stat. Dl Scutaru a fost insotit de dna Daniela Juravlea, director DGPPH, dl. subprefect Bogdan Abalasi, dl Ion Florin, director DGASPC Iasi si un grup de tineri, interesati de incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati.
“Pe 15 mai trebuia sa fiu printre participantii la conferinta de inchidere a proiectului “Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de ADV Romania, dar din pacate nu am putut onora invitatia datorita unor situatii de ultim moment. (...) am avut ocazia de a indeplini acea promisiune si ma bucur ca pot vedea un proiect menit sa integreze in munca persoane cu dizabilitati si sa demonstreze ca acest lucru e posibil” – a mentionat dl Codrin Scutaru. Imagini puteti vedea AICI.

citeste tot   
Internship la ADV

 

Pentru 10 saptamani, Julie Clark, absolventa de studii internationale la Universitatea din Utah, SUA, desfasoara la ADV Romania, in Centrul National Iasi, un internship care ii va permite cunoasterea activitatii organizatiei, solutiile gasite pentru copiii infectati cu HIV cu ani in urma, modul de comunicare publica cu privire la activitatea ONG-urilor dar si despre Romania in general.
Julie este de origine romana, fiind unul dintre copiii abandonati in maternitate, care a fost adoptat de o familie de americani in urma cu 20 de ani. In familia sa se mai afla inca o fata adoptata tot din Romania si trei copii americani, adoptati si ei.  Este inca un argument al interesului lui Julie Clark pentru Romania, tara pe care o vede prima data, dar unde are radacini, necunoscute pana acum, si a carei evolutie in ultimii 20 de ani  incearca sa o documenteze.
A facut cerere oficiala pentru a-si gasi parintii si doreste sa transmita studentilor americani informatii despre Romania.
Anul viitor se intentioneaza cresterea numarului de internshipuri pentru studenti americani in cadrul organizatiei, aceasta fiind preocuparea directa a dnei Lindi Endicott, trainer international si membru in Consiliul Director al ADV Romania, si unul dintre cetatenii straini care incerca sa creeze o imagine buna tarii noastre in SUA.

citeste tot   
Advocacy ADV

 

ADV Romania a participat zilele trecute la mai multe evenimente care au avut ca scop aducerea pe agenda publica a eforturilor de incluziune a  persoanelor cu dizabilitati si a rolului ONG in comunitate:


• Seminariile „Economia sociala si ocuparea fortei de munca in Romania” si „Economia sociala - furnizor de servicii de ocupare si formare profesionala” organizate de FDSC, in 27 iunie a.c. la Bucuresti. Detalii despre eveniment si prezentarea d-nei Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania poate fi descarcata de AICI.


• Dezbaterea „Relatia dintre stat si organizatii neguvernamentale – intre discurs si practica”, in 27 iunie la Iasi, in organizarea AID-ONG, CENTRAS si ADV Romania, la care a participat dna Angela Achitei, presedintele ADV.


• Seminarul “Dreptul de a trai in comunitate” organizat in 3 iulie 2013 la Bucuresti de MHI, Pro ACT, Habitat for Humanity Romania. La acest seminar, a fost prezentat si modelul de incluziune ADV Romania dezvoltat in cadrul unitatii protejate autorizate Util Deco, precum si serviciile Centrului National de Economie Sociala. Vizualizati si dvs. aceasta prezentare AICI.


Participarea la aceste evenimente se incadreaza strategiei de advocacy a organizatiei ADV Romania, promotor al economiei sociale, o voce puternica a societatii civile cu activitate in domeniul drepturilor si incluziunii persoanelor cu dizabilitati.

citeste tot   
Video Centru National de Economie Sociala

 

ADV Romania va propune o noua productie video realizata in cadrul proiectului „Alianta pentru Dezvoltarea Economiei Sociale”. Filmul evidentiaza atat rezultatele proiectului cat si activitatea Centrului National de Economie Sociala si poate fi vizualizat AICI.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory