Nr.6
13 08 2013

Bunatate si caldura pentru persoanele cu dizabilitati

 

Astazi, 13 august 2013, Inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a vizitat Centru National de Economie Sociala al ADV Romania, pentru a-i vedea la lucru pe tinerii cu dizabilitati, angajati in cadrul unitatii protejate Util Deco.


Inaltpreasfintitul Teofan s-a intalnit astfel cu tinerii pentru care in luna iunie a.c., Centrul de Pelerinaj „Sfanta Parascheva” a organizat o excursie la Durau, ca o motivare personala pentru munca depusa in cadrul Util Deco.
„Multumim inaltului oaspete pentru bunatatea si caldura cu care si-a indreptat atentia asupra beneficiarilor nostri si pentru valorizarea straduintei noastre ca organizatie, de a crea sanse pentru persoanele cu dizabilitati. Tinerii nostri angajati au trait momente unice in care s-au simtit apreciati si cred ca acesta este un castig foarte important pentru ei” -  a declarat Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania. Evenimentul a facut parte din

 

citeste tot   
Scoala de Vara ADV Romania

 

Doar doua zile mai sunt pana la finalizarea inscrierilor pentru Scoala de Vara ADV Romania, editia a XI-a, organizata in Iasi, in perioada 2-13 septembrie 2013, ca un program de educatie si divertisment pentru liceeni, gratuit.
Doritorii trebuie sa trimita datele personale (Nume si prenume, data nasterii, scoala pe care o urmeaza si numarul de telefon de contact) pe adresa mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro pana pe 15 august, dupa care vor fi contactati de echipa de organizare.
In acest an Scoala de Vara se va realiza in mod experimental pe doua paliere:
- educatie si divertisment pentru tineri cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani;
- informare, formare si practica in cadrul unui internship pentru liceeni.
Astfel, cu tinerii inscrisi la Scoala de Vara, vor lucra atat trainerii ADV cat si liceenii din programul de internship, propus in premiera de organizatie.
La activitatile care se vor desfasura zilnic la Clubul Tinerilor al ADV Romania, in str. Bazinelor nr. 5, sat Uricani, com Miroslava (la 300 m de E 85, la iesirea din Iasi spre Bacau, fata in fata cu Antibiotice SA), se vor realiza dezbateri pe teme de mare interes pentru tineri cum ar fi – drumul pana la scopul meu, drepturile si obligatiile mele, ce resurse am ca

citeste tot   
Internship

 

Programul de internship este oferit de ADV Romania, in cadrul Scolii de Vara si se adreseaza liceenilor ieseni interesati de asistenta sociala, psihologie, comunicare si dezvoltare antreprenoriala.
Perioada de internship este 2 -13 septembrie 2013- (10 zile x 5 ore/zi) si se ofera formare in domeniile mentionate, informare in domeniul HIV/SIDA, practica in realizarea de traininguri/campanii si  mici proiecte pe tema data si posibilitatea de voluntariat pe termen lung.
ADV Romania isi asuma costurile de realizare a activitatilor din cadrul intership-ului, pregatirea tinerilor si oferirea cadrului de practica, si va oferi dovada realizarii intershipului prin adeverinta si recomandare. Inscrierile se realizeaza pe adresa mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro, pana la data de 15 august si vor fi urmate de un scurt interviu. Pentru detalii puteti suna la 0740.513.864, persoana de contact Mihaela Munteanu.

citeste tot   
Cursuri gratuite la ADV Romania

 

Incepand cu luna septembrie, ADV Romania organizeaza prin centrele din Iasi si Constanta,  cursuri gratuite de formare profesionala in mai multe domenii.

Pot aplica persoane din grup dezavantajat (cu diazabilitati, din mediu rural, din centre de plasament) cu varsta intre 16 si 35 de ani, durata unui curs este de 48 de ore, iar programul va fi de 4 ore pe saptamana. La final participantii vor primi diplome emise de ADV Romania.

Avantajul de a face un curs la ADV il reprezinta posibilitatea de a lucra efectiv in atelierele organizatiei, ceea ce inseamna si dobandirea unei experiente practice.

In aceasta perioada inscrierile sunt in toi, asa ca mai aveti ocazia de a va manifesta interesul pentru a intra in acest program contactand organizatia noastra din cele trei orase.


Iasi
Pana pe 15 august se fac inscrieri la cursuri de croitorie, legatorie manuala, IT, arta mestesugareasca si pictura, seriile incepand pe 2 septembrie. Cursurile se vor desfaura in sediul din str. Bazinelor, nr.5, sat Uricani , com Miroslava, la iesirea din Iasi spre Tg Frumos, fata in fata cu Antibiotice SA.
Pentru a va exprima dorinta de a urma un curs scrieti pe adresa mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro sau sunati la 0740513864.

Constanta
Pana pe 10 septembrie se fac inscrieri la cursuri de initiere in domeniile legatorie/tipografie, IT si croitorie,  la sediul din str. Decebal, nr. 49, Constanta (colt cu str. Mihai Viteazu pe linia troleibuzului 42). Pentru alte detalii si inscriere puteti apela la tel. 0241-670 350,  mobil: 0757-110 230 sau e-mail office.ct@alaturidevoi.ro.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory