Nr.7
19 09 2013

Util Deco ...in Europa

 

Util Deco – unitate protejata autorizata dezvoltata si sustinuta de ADV Romania - a fost selectat  ca model de buna practica reprezentativ pentru Romania pentru angajarea protejata.  Comisia Europeana  a  publicat informatiile pe pagina sa web  in sectiunea “Angajare, afaceri sociale si incluziune”. Pagina poate fi accesata AICI.


Recunoasterea unitatii protejate ca model de buna practica la nivel european incununeaza eforturile depuse de ADV Romania in beneficiul persoanelor cu dizabilitati angajate la Util Deco, evidentiind drumul de transformare a dizabilitatii in abilitate. 

citeste tot   
Formare profesionala in Iasi

 

ADV Romania realizeaza pana la finalul anului, formari in mai multe domenii in care organizatia este autorizata.

 

23 - 27 septembrie 2013 - e perioada de inscrieri pentru:

 

Curs "Manager de intreprindere sociala" (Cod COR 112036) - cursul se va desfasura in perioada 1 - 10 octombrie 2013, va fi finalizat cu certificat ANC (CNFPA) si are o durata de 80 ore, din care 30 ore teorie si 50 ore de practica.
Scopul cursului este de transfer al unui pachet de informatii in mai multe domenii si dobandirea abilitatilor de manageriere a unei structuri de economie sociala. Detalii AICI.

 

Curs "Legator manual" (in poligrafie si ateliere speciale), cod COR 7345.1.1, curs ce va fi finalizat cu certificat ANC (CNFPA) de calificare, si are o durata de 360 de ore (120 ore teorie, 240 ore practica). Acest curs se va desfasura in perioada 1 octombrie – 2 decembrie 2013. Detalii AICI.

 

10 - 15 octombrie 2013 - e perioada de inscrieri pentru:

 

Curs "Antreprenor in economia sociala", (Cod COR: 112032) - ce se se va desfasura in perioada 21 - 25 octombrie 2013, va fi finalizat cu certificat ANC (CNFPA ) si va avea o durata de 40 ore (20 teorie, 20 practica).
Scopul cursului este de dezvoltare a abilitatilor de identificare si rezolvare a problemelor sociale cu ajutorul principiilor din mediul de afaceri. Detalii AICI.

 

In pregatire .....

 

•  Curs de Formator (cod COR 242401/cod vechi 241205) finalizat cu certificat ANC (CNFPA) de absolvire. Cursul are o durata de 40 de ore (20 teorie, 20 practica) si va fi desfaurat in perioada 4 - 8 noiembrie 2013, la Iasi. Detalii AICI.

 

Curs "Arhivarea documentelor, de la teorie la pratica" - se va desfasura in perioada 18 - 24 noiembrie 2013, la Iasi. Detalii despre inscriere si detalii organizatorice vor fi postate pe www.ropes.ro.

 

citeste tot   
Formare profesionala in Republica Moldova

 

ADV Romania realizeaza in perioada octombrie - noiembrie 2013 doua cursuri de formare in Republica Moldova.

 

14 - 19 octombrie -este perioada de inscriere pentru cursul "Redactarea unei cereri de finantare".

Scopul principal al cursului este insusirea cunostintelor teoretice si practice pentru scrierea unei cereri de finantare, in special dupa modelul proiectelor transfrontaliere. Detalii AICI.

 

1 - 8 noiembrie 2013 este perioada de inscriere pentru cursul "Integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati prin economie sociala".

Scopul principal al cursului este de a transfera informatii esentiale din domeniul economiei sociale si privind mecanismul de imbinare a activitatii economice cu cea de asistenta sociala a persoanelor cu dizabilitati. Detalii AICI.

 

 

citeste tot   
Scoala de Vara ADV Romania, la final

 

In 13 septembrie a.c. s-a finalizat  a XI-a editie a Scolii de Vara ADV Romania, realizata in acest an, pe durata a doua saptamani, la Iasi, ca un program gratuit de educatie si divertisment pentru liceeni.
Cei 24 de tineri au participat la un program inedit de dezvoltare a abilitatilor personale, menit sa consolideze cunostinte in domenii esentiale pentru viitor – comunicare, asistenta sociala, antreprenoriat.

10 dintre participantii la scoala de vara au fost inclusi in primul Program de internship ADV Romania pentru liceeni romani si au fost pregatiti pentru a deveni formatorii tinerilor de varsta lor.
„De altfel, in premiera, aceasta editie a Scolii de Vara ADV Romania a fost realizata pe doua paliere, unul destinat formarii tinerilor care nu au inca experienta participarii in diverse proiecte, a implicarii in activitati publice si un altul, destinat formarii si practicii, pentru tineri care deja si-au exersat unele calitati in cadrul actiunilor publice si au o suma de cunostinte care le-au permis sa fie eligibili pentru Programul de internship.  Am gandit astfel programul Scolii de Vara ADV Romania deoarece am observat...

citeste tot   
Din agenda ADV Romania

 

  • In 22 august 2013, la Tg Mures, dna Carmen Ciulea, director al centrului Mures al ADV Romania, a participat la dezbaterea cu tema „Mecanisme de consultare cu autoritatile publice locale”. 
  • In 29.08.2013, ADV Romania a fost reprezentata la Conferinta Nationala a Economiei Sociale, editia a III-a, organizata de FDSC la Bucuresti. La atelierul  ”Economia Sociala – cadrul de politici publice si legislatie specifica”, dna Angela Achitei – presedinte ADV Romania a sustinut tema „Economia sociala - pasi spre viitor”, prezentarea fiind disponibila AICI. 
  • In data de 30 august, la Iasi, a avut loc a X-a intalnire a Comisiei ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala Iasi, a carei presedintie este detinuta de catre Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania. Va invitam sa vizualizati AICI primul buletin informativ editat de biroul de presa al Comisiei ONG. 
  • In perioada11-13.09.2013,  ADV Romania a participat prin dna Angela Achitei- presedinte si dna Manuela Iftimoaei – director de programe, la intalnirea de lucru pe tema ”Modificari legislative, politici, strategii pentru persoane cu dizabilitati”,  organizata de catre AsSoc, Baia Mare. 
  • In 12 – 13 septembrie 2013, la Bucuresti,  ADV Romania a fost prezenta la Conferinta finala in cadrul proiectului „Parteneriate active pentru dezvoltarea economiei sociale” si vizitarea intreprinderii sociale Proiect Mozaic, organizata de Fundatia pentru Dezvoltarea Popoarelor.  La tema Sustenabilitatea intreprinderii sociale, dna Irina Isacila, sef serviciu de arhivare si depozitare documente Util Deco, a prezentat experienta organizatiei noastre in dezvoltarea unei structuri de economie sociala - Provocare si adevar privind sustenabilitatea intreprinderilor sociale.     
  • Pana pe 8 septembrie, ADV Romania a lucrat impreuna cu FDSC, RISE si Coalitia ONG-urilor pentru fonduri structurale la o propunere de imbunatatire a ghidului pe 6.1. (economie sociala) lansat in dezbatere de catre AMPOSDRU. Documentul final, inaintat AMPOSDRU poate fi vizualizat AICI.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory