Nr.8
18 10 2013

Extinderea Util Deco

 

A fost data in folosinta o noua sectie de croitorie la Util Deco Iasi, care va permite extinderea acestei activitati si crearea a cinci locuri noi de munca pentru persoane cu dizabilitati.
Prin dotarea cu echipamente profesionale se va putea realiza si o noua categorie de produse – cele din material din tricot – si va creste productivitatea.

Investitia este realizata prin proiectul “Construim durabil prin economie sociala”, care se deruleaza pe o perioada de 17 luni (iulie 2013 – decembrie 2014) si prin care ADV Romania va beneficia de un buget de 244.500 CHF. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Inaugurarea sectiei a fost facuta in prezenta a 30 de invitati, concomitent cu lansarea oficiala a proiectului „Construim durabil prin economie sociala” .

In afara dotarii noii sectii, proiectul “Construim durabil prin economie sociala”, derulat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, va permite dezvoltarea economiei sociale din Romania, in special pe segmentul de unitati protejate, prin crearea unei platforme nationale de advocacy specializata pe angajare protejata a persoanelor cu dizabilitati, documentarea nevoii de asociere a unitatilor protejate autorizate sub umbrela unei retele nationale de reprezentare, si prin tiparirea editiei a II-a a Catalogului Unitatilor Protejate (editia I a fost publicata in 2010, tot de ADV Romania).

Va fi crescuta si capacitatea de formare, suport si productie a centrelor de economie sociala ale fundatiei din Iasi, Constanta si Tg. Mures, pe de o parte prin servicii de formare profesionala in domeniile – legatorie/tipografie, artizant, pictura, IT, croitorie, confectionare lumanari decorative - pentru un numar de 150 tineri proveniti din medii defavorizate din cele 3 judete, iar pe de alta parte prin activitati educativ recreative in cadrul Clubului Tinerilor.

Detalii despre unitatea protejata autorizata sunt postate pe www.utildeco.ro.

citeste tot   
Inscrieri pentru noi cursuri

 

Pana pe 8 noiembrie 2013, pentru tineri intre 16 si 35 de ani, au loc inscrieri la o noua serie de cursuri de formare profesionala in Iasi.
Domeniile de pregatire sunt: legatorie manuala, croitorie, arta mestesugareasca, operare IT.

Cursurile se vor desfasura de pe 18 noiembrie 2013, timp de 48 de ore (o luna si jumatate), 4 ore pe saptamana.
Relatii si inscriere la tel 0757 110236, sau email: alina.paduret@alaturidevoi.ro.


Va invitam sa vizitati atelierele in care se face pregatirea:

 

 

 

citeste tot   
Voluntari noi la ADV

 

In perioada 21-25 octombrie 2013, la Centrul National de Economie Sociala vor fi instruiti, pe parcursul a 2 sesiuni, noii voluntari ai ADV Romania care au aplicat special pentru participarea la evenimente speciale.


Tinerii vor sprijini realizarea evenimentelor educationale, prima propunere de acest gen fiind Atelierele Vrajitoarei. In portofoliul unitatii protejate autorizate Util Deco, dezvoltata si sustinuta de ADV Romania mai sunt si Atelierele lui Mos Craciun, atelierele Martisorului sau Atelierele Iepurasului.


Organizarea acestui tip de evenimente pune in valoare oferta de produse Util Deco pentru copii, de tipul mini curs de pictura neconventionala, inchiriere sau comercializare de costume de carnaval si serbare, realizarea de decoratiuni de polistiren pentru camera copilului sau gradinita, etc.


Detalii despre oferta educationala Util Deco regasiti pe www.ofertaeducationala.tk

citeste tot   
Prezentare la nivel international

 

ADV Romania va fi reprezentata de directorul Centrului Mures, Carmen Speranta Ciulea, la conferinta “Workplace Health Practices for Employees with Chronic Illness”,  ce se desfasoara in perioada 22-23 octombrie la Bruxelles, Belgia.

In cadrul sesiunii “Abordari strategice a sustinerii integrarii in munca a persoanelor cu boli cronice”, ADV Romania va sustine prezentarea “Integrarea sociala si profesionala a tinerilor seropozitivi HIV” si va difuza filmul “Centrul National de Economie Sociala – modelul de incluziune Util Deco”.

ADV Romania participa la aceasta conferinta la invitatia Fundatiei Romtens, Bucuresti, membra a Retelei Europene pentru Promovarea Sanatatii la Locul de Munca / The European Network for Workplace Health Promotion (ENWHP) – coorganizator conferinta.

citeste tot   
Impreuna pentru comunitate

 

In data de 24 octombrie 2013, la ora 11.00, in Sala Galbena a Prefecturii Iasi va avea loc o intalnire a Comisiei ONG cu consilierii judeteni si locali si cu participarea reprezentantilor  DAC, DGASPC si AJOFM.

Agenda evenimentului include prezentarea obiectivelor comisiei ONG pe termen scurt si mediu in corelatie cu nevoile de planificare si dezvoltare locala si regionala, identificarea mecanismelor de conlucrare intre consilierii judeteni si locali si Comisia ONG ca grup de experti in problematica sociala, educationala si culturala si identificarea initiativelor actuale ale consilierilor in domeniile social, educatie si cultura, in vederea diseminarii si sustinerii acestor initiative la nivelul comunitatii.

Aceasta intalnire este planificata si in contextul in care, in prezent, se lucreaza la diferite strategii locale si regionale si planificarea bugetara pentru 2014, iar consilierii locali si regionali au un rol important in aprobarea acestor documente.

De asemenea, se urmareste o constientizare a consilierilor locali si judeteni ieseni cu privire la necesitatea sustinerii activitatii ONG-urilor, idee vehiculata si cu alte ocazii de Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului Iasi, a carei presedintie o detine in acest moment ADV Romania .

Intalnirea este  sustinuta prin proiectul “Construim durabil prin economie sociala”, proiect ce se va derula pe o perioada de 17 luni (iulie 2013 – decembrie 2014) si va beneficia de un buget de 244.500 CHF. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory