Nr.9
14 11 2013

Recunoastere internationala

 

Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania i-a fost decernat premiul de excelenta  ca model de buna practica in cadrul initiativei ENWHP "Promovarea sanatatii la locul de munca pentru angajatii cu boli cronice - Sanatate publica si Munca (PH de lucru)", in 23 octombrie 2013, la Bruxelles
Directorul centrului ADV Mures a fost prezent la Conferinta finala a proiectului PH Work, eveniment la care a prezentat Modelul Util Deco  de integrarea sociala si profesionala a persoanelor seropozitive HIV, expunere ce a cuprins parcursul ADV si infiintarea Util Deco, ariile de interventie in economie sociala si dezvoltarea unitatii protejate. A fost proiectat si  filmul  „Centrul National de Economie Sociala ADV Romania” care documenteaza acest parcurs.
Prin premiul decernat sunt recunoscute astfel eforturile ADV Romania de a fi nu numai furnizor de servicii sociale la standarde inalte, ci si un angajator cu un mediu de lucru sigur, adaptat si profesionist, pentru cele 35 de persoane cu dizabilitati care sunt angajate in unitatea protejata autorizata Util Deco, dezvoltata si sustinuta de organizatie.
De altfel, conditiile foarte bune de lucru din ADV Romania sunt confirmate de la inceputul anului 2013, prin certificarea indeplinirii Standardului de management al sanatatii si securitatii in munca – SR OHSAS 180001-2008.

citeste tot   
Formare profesionala in Republica Moldova

 

In perioada 14-16 noiembrie 2013, ADV Romania va sustine, in parteneriat cu Fundatia Ecoul Cernobilului,  cursul „Redactarea unei cereri de finantare. Managementul proiectelor ”.


Astfel, 10 participanti din mediul ONG, administratia publica locala si mediul universitar, vor invata atat scrierea proiectelor, conform modelelor finantarilor existente in acest moment in Republica Moldova- proiecte de cooperare transfrontaliera, inclusiv proiecte gestionate direct de catre Comisia Europeana, dar si maniera in care se gestioneaza proiectele.


Este primul curs sustinut de specialistii ADV Romania in Moldova, pana in prezent fiind impartasita numai experienta practica in dezvoltarea de servicii sociale. Mentionam ca Fundatia Ecoul Cernobilului a fost beneficiarul ADV Romania in replicarea serviciului Clubul Tinerilor si dezvoltarea primei structuri de economie sociala - atelierele de legatorie manuala si IT,  replicate dupa modelul similar al ADV Romania, la Chisinau.

citeste tot   
Noi angajati la Util Deco

 

Incepand din 19 noiembrie a.c.,  echipa Util Deco are 3 noi angajati. Cele 3 pozitii de legator manual/arhivar au fost ocupate, prin concurs, de persoane cu dizabilitati si din grupuri vulnerabile.


Crearea a 3 noi locuri de munca in cadrul unitatii protejate autorizate a fost posibila prin proiectul „Construim durabil prin economie sociala!” co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.


Noii membri ai echipei se vor integra intr-un mediu de lucru profesionist, in care vor fi incurajati sa se dezvolte personal si vor  beneficia de sprijin specializat in adaptarea la locul de munca, servicii de consiliere in vederea mentinerii locului de munca si de formare profesionala continua prin participarea la cursuri de calificare/recalificare.

citeste tot   
Expozitie de lux

 

ADV Romania participa la evenimentele dedicate marcarii Zilei Mondiale de Lupta AntiSIDA, 1 decembrie, organizate de catre  Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" si Centrul Roman HIV/SIDA.


Pentru ca tema din acest an a manifestarilor dedicate Zilei mondiale de lupta anti SIDA este integrarea sociala, vom participa in 25 noiembrie 2013 la Bucuresti la o expozitie cu vanzare in care se va demonstra potentialul pe care persoanele care traiesc cu HIV il au.


ADV Romania va expune cateva obiecte de lux realizate la Util Deco de angajatii nostri, persoane cu dizabilitati – dintre care unii infectati cu HIV: un ceas din polistiren pictat manual,  un triptic si un tablou separat,  un set de sase pahare pictate manual, ambalate in cutie de catifea realizata tot la Util Deco. Un alt obiect ce va fi expus este o cutie de bijuterii realizata si o lumanare sculptata manual.

In cadrul evenimentului va fi difuzat si un film in care vor fi prezentate secvente din timpul realizarii acestor obiecte.

citeste tot   
Oferta educationala Util Deco, un succes

 

La sfarsitul lunii octombrie, oferta educationala a Util Deco a inregistrat un nou succes- Atelierele Vrajitoarei. Alaturi de Atelierele lui Mos Craciun si Atelierele Iepurasului, evenimentul de Halloween  a reprezentat o activitate educativa si distractiva deopotriva pentru cei mici.


Timp de cateva zile, peste 100 de copii au pictat si s-au distrat in Atelierele Vrajitoarei, animatorii atmosferei fiind Vrajitoarea si Dovlecii, care au prins viata special pentru ei in Centru National de Economie Sociala al ADV Romania.

 

Detalii despre eveniment puteti obtine de AICI, iar imagini puteti accesa AICI si AICI.

citeste tot   
Dialog pentru binele comunitatii

In 24 octombrie 2013, la Prefectura Iasi a avut loc sedinta Comisiei ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a Judetului Iasi la care au fost invitati si consilierii judeteni si locali pentru a fi initiat un dialog in vederea cunoasterii si conlucrarii viitoare pe planurile strategice de dezvoltare de la nivel local si judetean.

Dl Prefect Romeo Olteanu a mentionat faptul ca aceasta comisie, una dintre cele 3 care functioneaza in cadrul Consiliul de Dezvoltare Economica si Sociala a Judetului Iasi, a fost foarte activa si ca Institutia Prefectului ca partener al Consiliului Judetean si al Primariei Municipiului Iasi, a creat cadrul de colaborare si este interesat de rezultatele dialogului dintre ONG si consilieri, mai ales din prisma parteneriatelor locale si judetene ce pot fi realizate pentru atragerea de fonduri.

Atat Consiliul Judetean, prin vocea dlui Vicepresedinte Victorel Lupu, cat si Primaria Iasi – reprezentanta de dl Mihai Pricop, Seful Biroului Cultura, Culte, ONG, au solicitat ONG-lor sa vina cu propuneri catre CJ si CL privind finantarea de proiecte, pentru a fi prinse in bugetul pe anul viitor.


In urma discutiilor din cadrul intalnirii s-au desprins urmatoarele concluzii, sub forma unor directii de actiune:
• Elaborarea unui document strategic referitor la nevoile existente in domeniu, prioritati de finantare si dezvoltare
• Participarea la sedintele de lucru ale comisiilor de specialitate, respectiv sedinte CL si CJ si prezentarea proiectiei strategice si a constructiei bugetare lucrate in parteneriat public – privat
• Implicarea comisiei ONG in procesul de elaborare a strategiei judetene 2014-2020
• Imbunatatirea continutului ghidurilor de finantare in acord cu nevoile si cadrul legal existent
• Dezvoltare de proiecte/programe care sa aduca vizibilitate si transpareneta in dialogul public – privat, in special in ceea ce priveste activitatea celor doua consilii si a reprezentantilor Comisiei ONG.


Va invitam sa fiti la curent cu activitatea Comisiei ONG pe pagina de Facebook  dedicata dar si sa consultati AICI buletinul nr 2 al Comisiei, editie aparuta in 13 noiembrie a.c.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory