Nr.2
25 04 2014

Curs de calificare profesionala

Fundatia "Alaturi de Voi" Romania organizeaza in perioada 5-9 mai 2014, la Iasi, cursul Legator manual (in poligrafie si ateliere speciale), finalizat cu certificat ANC (CNFPA) de absolvire, si cu o durata de 40 de ore.


Mentionam ca in conformitatea cu art.34 din OUG nr 129/2000 republicata: „Societatile comerciale, companiile si societatile nationale, regiile autonome si alte institutii pot efectua cheltuieli pentru formarea profesionala a salariatilor, cheltuieli care se deduc, dupa caz, din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit” – prin urmare, se poate valorifica si aceasta oportunitate de formare a personalului. Pentru detalii

citeste tot   
Vocea ONG – pledeaza pentru dumneavoastra

A fost lansat proiectul ”VOCEA ONG pentru comunitate!”, ce va fi implementat la nivelul Regiunii Nord Est, de catre un consortiu de organizatii din Iasi - Fundatia “Alaturi de Voi” Romania - solicitant, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania - toate membre in Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala al judetului Iasi.

 

Proiectul ”VOCEA ONG pentru comunitate!” este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si va creste capacitatea institutionala a cel putin 70 de ONG-uri din regiunea Nord Est, va aduce in atentia autoritatilor publice regionale si centrale problematica subfinantarii sectorului neguvernamental si deficientele aparute in demersul de descentralizare a serviciilor sociale.

In cadrul conferintei de lansare a proiectului au fost relevate cateva aspecte de maxima importanta pentru revalorizarea pozitiei ONG-urilor in comunitate. De pilda, in 2013, cele 10 ONG care fac parte din consortiu si care sunt angajatori pentru 547 de persoane au atras in total 14,4 mil euro, iar nivelul subventiilor din fonduri publice oferite pentru serviciile sociale gratuit acordate beneficiarilor, a reprezentat doar 1,78%, foarte putin comparativ cu alte state in care ponderea finantarii guvernamentale pentru ONG-uri este de peste 60%. In afara acestor cifre, pentru a fi inteleasa pe deplin importanta acestui sector, consilieri locali si judeteni din Iasi, autoritati si mass-media vor

 

citeste tot   
Parteneriat ADV – Caritas Romania - Fundatia Pentru Voi Timisoara

ADV Romania este partener in proiectul „ONG-uri mai puternice impreuna! - Lobby si advocacy pentru crearea de oportunitati egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale in accesarea finantarilor publice”, implementat de Confederatia Caritas Romania alaturi de Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare, Caritas Norvegia si Fundatia Pentru Voi Timisoara, si finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.


Prin „ONG-uri mai puternice impreuna!”  se urmareste stimularea  colaborarii intre ONG-uri in vederea cresterii reprezentativitatii furnizorilor privati de servicii sociale si a imbunatatirii dialogului cu autoritatile centrale si locale. De asemenea, proiectul vizeaza dezvoltarea capacitatii de advocacy si de formulare a politicilor publice si sporirea vizibilitatii impactului pozitiv generat de serviciile sociale furnizate de ONG-uri. Detalii cu privire la proiect sunt postate aici.

citeste tot   
Sisteme Inovative pentru Munca

ADV Romania este partener in proiectul „Sisteme Inovative pentru Munca” – SIM, lansat in 7 aprilie 2014. Proiectul va creste sansele de ocupare si va conduce la imbunatatirea calitatii vietii pentru minim 270 persoane din regiunea Nord Est (someri, inclusiv someri de lunga durata, persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca), prin intermediul oportunitatilor oferite de noile tehnologii informatice de telecomunicatii (telemunca) si a cursurilor de formare.

SIM este un proiect implementat de Centrul de Dezvoltare Sociala, pe o durata de 18 luni, in parteneriat cu Fundatia „Alaturi de Voi” Romania, Asociatia SOCIUS si INFOR Italia si cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5., DMI 5.1. In cadrul proiectului SIM, ADV Romania va asigura

citeste tot   
Vizite la CNES

In perioada 27 martie – 15 aprilie 2014, Centrul National de Economie Sociala a primit patru vizite:


• Luni, 14 aprilie ac., dl Victorel Lupu, vicepresedinte al CJ Iasi, dl Ion Florin, director general al DGASPC Iasi si dl Ioan Ticu, director general adjunct al DGASPC Iasi, au vizitat atelierele unitatii protejate Util Deco, pentru a vedea modul in care este completata paleta serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilitati de catre un furnizor privat. Imagini puteti vedea aici.


• Luni, 7 aprilie ac, 14 tineri din Romania si Italia au vizitat Util Deco. Tinerii au fost implicati in  proiectul „Youth in work”-  realizat in scopul cresterii gradului de informare si implicare a tinerilor in problemele legate de integrarea lor pe piata muncii -  este derulat de Centrul de Dezvoltare Sociala cu finantare din partea Programului „Tineret in actiune”.

Vizitand modelul de buna practica Util Deco, cei 14 tineri au ocazia sa vada, la nivel practic, cum se realizeaza integrarea profesionala a tinerilor ce provin din medii defavorizate.  Imagini de la vizita puteti vedea aici.


• Vineri, 4 aprilie a.c., Centrul National de Economie Sociala a fost vizitat de dna Aurelia Cristea, ministru pentru dialog social. Dna deputat Cristina Nichita, dl Bogdan Abalasei - subprefect de Iasi si dl Marian Serbescu - director cancelarie la Institutiei Prefectului Iasi, au facut parte din delegatie.


Vizita la Centrul National de Economie Sociala a determinat-o pe dna ministru Aurelia Cristea sa declare ca modele de buna practica in incluziunea persoanelor cu dizabilitati, precum cel dezvoltat de organizatia noastra, ar trebui sa existe si in alte regiuni ale tarii.  Dna ministru pentru dialog social Aurelia Cristea a participat si la sedinta Comisiei ONG din 4 aprilie 2014, ce a avut loc la sediul ADV Romania.

 

• Miercuri, 2 Aprilie 2014, Centrul National de Economie Sociala a primit vizita dnei Elena Motas, consilier in cadrul Institutiei Prefectului Iasi/presedinte al Partidei Romilor Pro Europa si a dlui Saba Mihai Marian, vicepresedinte la Partida Romilor/mediator scolar. In urma vizitei, am stabilit ca impreuna sa derulam o serie de evenimente precum vizite de studiu si scoli de vara adresate tinerilor din comunitatea roma, cu accent pe dezvoltarea de intreprinderi sociale. Imagini de la vizita puteti vedea aici.


• Joi, 27 martie a.c., domnul Adam Sambrook, viceambasador desemnat al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania a cunoscut modelul de buna practica Util Deco, unitatea protejata in care isi desfasoara activitatea cele 36 de persoane cu dizabilitati angajate. Imagini de la vizita  puteti vedea aici.

citeste tot   
Alte evenimente

Iepurasul Util Deco – un succes


Atelierele Iepurasului s-au bucurat si in acest an de succes. In apropierea sarbatorilor pascale, peste 100 de copii, de la gradinite si scoli din Iasi, au pictat, cantat si dansat sub indrumarea Iepurasului si a Zanei Primavara.
Iepurasul este doar unul dintre personajele care cheama copiii in ateliere. Mos Craciun si spiridusii sai, Vrajitoarea si dovleceii sau Zana Primaverii – sunt „personaje pretext” pentru o activitate interesanta care sa aduca bucurie copiilor. Cei interesati de oferta educationala Util Deco o pot consulta aici.

 

 


Informatia la timp poate salva vieti


ADV Romania a sustinut in aceasta luna o campanie de informare HIV/SIDA pentru copiii din clasele a VII a si a VIIIa de la scoala Uricani. Specialistii ADV Romania au vorbit copiilor despre caile de transmitere a infectiei cu HIV si despre  ce trebuie sa faca o persoana pentru a-si mentine sanatatea, aceste informatii fiind cu atat mai interesante si utile cu cat recent OMS, a dat publicitatii un studiu in care se releva faptul ca 17% dintre fete si 48 % dintre baieti au avut primul contact sexual inainte de 15 ani si doar 9% dintre acestia au folosit mijloace de protectie.

Campaniile de informare realizate de ADV Romania sunt sustinute din fodurile colectate din directionarea a 2% din impozitul pe venit. Va rugam sa sustineti continuarea realizarii acestor campanii prin directionarea a 2% din impozitul pe venitul global pe venitul global pe 2013. Detalii aici.

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory