Nr.3
15 10 2014

In fata unui parteneriat cu autoritatile

Centrul National de Economie Sociala al ADV Romania a fost vizitat de o delegatie a DGASPC Neamt formata din Cristina Pavaluta - director general, Elena Belciu – sef Serviciu strategii, proiecte, coordonare, control si incluziune sociala, Felicia Sandu – sef Complex servicii Elena Doamna, Mirela Negrus - sef Serviciul asistenta si management de caz pentru copilul aflat in plasament familial si Victoria Mazniuc – sef Birou coordonare si suport pentru comunitati locale.
Oaspetilor le-a fost prezentata activitatea fundatiei, in special din domeniul economiei sociale si s-a discutat despre dezvoltarea de parteneriate  in ceea ce priveste replicarea unor ateliere protejate si in judetul Neamt. Cel mai mare interes l-a prezentat

citeste tot   
FONSS-o voce pentru serviciile sociale

ADV Romania detine presedintia primului consiliu director al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale- FONSS organizatie fondata de zece ONG: Fundatia “Alaturi de Voi” Romania, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas Iasi, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania.
Consiliul Director al federatiei este completat de Fundatia Servicilor Sociale Bethany, birou zonal Iasi  si Organizatia Salvati Copiii Iasi–detin vicepresedintia FONSS, Centrul Diecezan Caritas Iasi, World Vision Romania si Fundatia Star Of Hope Romania.
Noua federatie are sediul la Iasi si isi propune ca misiune „Implicarea in schimbarea politicilor si dezvoltarea sustenabila a serviciilor sociale”, prin promovarea

citeste tot   
Proiect UNICEF

 

„Oportunitati pentru adolescenti”- acesta este titlul unui nou proiect pe care ADV Romania il deruleaza in perioada august 2014-iulie 2015. Proiectul este finantat de UNICEF si derulat in parteneriat cu Directiile de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Iasi si Constanta, DAC Iasi si Inspectoratele Scolare Judetene din Iasi si Constanta.
Proiectul va presupune derularea de activitati educative si de petrecere a timpului liber pentru adolescenti cu varste cuprinse intre 10-18 ani in cadrul „Centrelor de resurse pentru adolescenti din Constanta si Iasi”, caravane mobile de informare, competitii de proiecte pentru tineri, precum si o editie a Scolii de Vara. Practic, vom avea ocazia de a realiza campanii de informare in

citeste tot   
Aparitii Vocea ONG

„Vocea ONG”, publicatie editata de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale-FONSS, aduce in prim plan problemele ale comunitatii, implicarea ONG in rezolvarea acestora si  feedback –ul ONG cu privire la decizii cu impact larg, ale autoritatilor.

Publicatia are o distributie lunara, in format print, de 1500 de exemplare, in Iasi, Vaslui, Botosani, si saptamanala in format electronic catre 5000 de adrese din toata tara, putand fi vizualizata pe www.voceaong.ro.

In urmatorul numar vom publica un amplu articol cu privire la incorectitudinea evaluarii proiectelor POSDRU pe linia 6.1.,  informatii de la Forumul ONG, precum si

 

citeste tot   
Unitatile protejate-sansa de incluziune sociala

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a publicat Raportul de cercetare intitulat „Dezvoltarea economiei sociale prin unitati protejate autorizate”, care aduce in atentie rolul pe care il au in mod real unitatile protejate autorizate dezvoltate de ONG-uri, in procesul de integrare profesionala a persoanelor cu dizabilitati si in dezvoltarea socio-economica a comunitatii.
Raportul prezinta rezultatele unei cercetari derulate de ADV Romania, la nivel national, in randul unitatilor protejate autorizate dezvoltate de ONG-uri, in perioada februarie – aprilie 2014, ce a avut ca scop identificarea nivelului de dezvoltare a unui sector aparte, cel al economiei sociale.

 

citeste tot   
Pregatim arhivari si legatori manuali

ADV Romania este furnizor acreditat de formare profesionala, care desfasoara o paleta larga de cursuri. Doua dintre aceste cursuri s-au desfasurat recent – este vorba de cursul de arhivar realizat in perioada  1-19 septembrie 2014, la Centrul National de Economie Sociala al ADV Romania, fiind curs de initiere in ocupatia arhivar (cod COR 441501), finalizat cu certificat ANC de absolvire. Al doilea curs este cel de legator manual (in poligrafie si ateliere speciale), desfasurat in perioada 6-10 octombrie, la CNES, finalizat cu certificat ANC de absolvire.

Participantii si-au insusit informatiile teoretice, iar partea practica

 

 

citeste tot   
Formare de formatori la ADV

In perioada 22-26 septembrie 2014, la Centru National de Economie Sociala al ADV Romania a avut loc cursul de Formare de formatori, realizat de ADV Romania in calitate de partener in cadrul proiectului „Sisteme Inovative pentru Munca” – SIM.  Prin acest proiect se intentioneaza cresterea sanselor de ocupare a minim 270 persoane din regiunea Nord Est (someri, inclusiv someri de lunga durata, persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca), prin oferirea de formare in domeniul informaticii, telemuncii si limbii engleze. De asemenea, se are in vedere consilierea si orientarea profesionala, dar si medierea in vederea plasarii pe piata muncii a minim 12% dintre cei formati, ADV Romania fiind

 

citeste tot   
„Identifica Valoarea” la conferinta „Ziua cooperarii transfrontaliere”

ADV Romania  a fost singurul ONG din Romania invitat sa faca o prezentare la Conferinta "Ziua cooperarii europene" 2014. Prezentarea realizata de directorul de dezvoltare si comunicare Mihaela Munteanu a pus in evidenta rezultatele obtinute in derularea proiectului transfrontalier „Identifica Valoarea!”, in parteneriat cu Fundatia Ecoul Cernobilului Chisinau.

Prin acest proiect, s-au dezvoltat in premiera in Republica Moldova 2 ateliere vocationale pentru tineri cu dizabilitati, dupa modelul ADV Romania, si s-a transferat conceputul de economie sociala.
„Am fost la Ziua Cooperarii Europene la Iasi. O experienta interesanta, care mi-a oferit o imagine de ansamblu a ceea ce inseamna proiecte de cooperare transfrontaliera finantate. Am avut frustrari si nemultumiri ca parte a unei echipe de implementare, dar 

citeste tot   
ADV la Business Days

In 1 si 2 octombrie 2014, ADV Romania a fost prezenta la Conferinta Business Days Iasi, 2014, prin presedintele organizatiei, dna Angela Achitei, unul dintre speakerii invitati si doi dintre colegii nostri, cooptati in echipa de voluntari.

Conferinta Business Days a adus in prim plan, in editia de anul acesta, o serie intreaga de valori pe care in noua paradigma economica, fiecare om de afaceri, fie ca este antreprenor, fie ca este manager, ar trebui sa le aiba sau sa le ia in calcul, in vederea adoptarii lor, pentru a face fata cu succes provocarilor vremurilor pe care le traim.  Una dintre valorile esentiale ale vremurilor pe care le traim este considerata inovatia, prin urmare pe acest segment al business-ului ne intalnim si noi, cei de la ADV Romania – antreprenori in economie sociala, cu mediul de afaceri.
In afara prezentarilor de la mai multe sesiuni, ADV Romania a aparut si in Business Days Magazine.
 
 

 

 

 

 

 

 

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory