Nr.1
11 03 2015

2% de la voi pot face tinerii 100% informati!

Cunosc cu adevarat tinerii care sunt consecintele comportamentelor la risc? Sunt cu adevarat informati? Cat de bine acoperim nevoile de informare?

 
Fundatia  „Alaturi de Voi” Romania desfasoara si in acest an Campania 2% - semn de viata, campanie destinata strangerii de fonduri pentru derularea de campanii de informare in comunitate despre prevenirea transmiterii infectiei cu HIV.
 
Statisticile  demonstreaza ca aceste campanii sunt foarte necesare, mai ales ca 2014 este anul in care aprox 500 de tineri au fost diagnosticati cu HIV. 58,6%  din cazurile noi de infectie cu HIV au aparut in urma relatiilor sexuale neprotejate, in timp ce aprox 22% din cazurile noi diagnosticate au aparut in urma consumului de droguri injectabile.
 
Cum puteti sa sustineti si dumneavoastra efortul nostru de transmitere a informatiei? Printr-o simpla semnatura, directionand 2% din impozitul pe venit in anul 2014 catre ADV Romania, aveti posibilitatea sa contribuiti  la informarea corecta a tinerilor, la educatia lor. 
 
 

citeste tot   
Migrant in Iasi

Centru de Informare pentru Straini din cadrul Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania, centrul Iasi, ofera servicii cetatenilor straini din afara Uniunii Europene, prin suport informativ, asistenta si interventie adaptata nevoilor lor, pentru a-i ajuta sa se integreze mai usor in comunitatea romaneasca.

 

Concret, la Centrul de Informare pentru Straini Iasi, cetatenii din afara Uniunii Europene, migrantii mai pot beneficia de: informare/consiliere cu privire la sederea in Romania (ex. schimbarea permisului de sedere, documente necesare pentru prelungirea sederii in Romania, orientarea catre institutiile relevante etc), informare/consiliere si asistare pentru accesarea serviciilor medicale si inscrierea in sistemul de asigurari de sanatate, informare/consiliere pentru accesarea sistemului educational din Romania (ex. inscrierea la scoala, echivalarea si recunoasterea diplomelor etc.), acordarea de sprijin pentru acoperirea unor nevoi materiale/medicale daca se afla in situatii de vulnerabilitate/de dificultate, sprijin pentru solutionarea diverselor situatii cu care se confrunta in Romania: asistenta pentru gasirea unei locuinte, inscrierea copiilor la scoala sau la gradinita, realizarea unui CV pentru accesarea pietei muncii in Romania si medierea in vederea facilitarii relatiei cu posibili angajatori si sprijin in relatia cu institutiile/autoritatile locale.

citeste tot   
Parteneriatul pentru incluziune!

 

S-a lansat proiectul ”Parteneriat pentru incluziune”, ce va fi derulat de un consortiu de 9 institutii - Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania-promotor, in parteneriat cu DGASPC Iasi, DGASPC Vaslui, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii, Fundatia COTE, Fundatia Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania, in Iasi si Vaslui. 

 
Lansarile au avut loc in 27 ianuarie 2015, la Iasi, in prezenta dnei Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Norvegiei in Romania- E.S. Tove Bruvik WESTBERG si in 9 martie a.c., la Vaslui.
 
Proiectul isi propune realizarea de activitati pentru imbunatatirea integrarii sociale si profesionale a tinerilor cu varste cuprinse intre 16-29 ani, din grupuri vulnerabile din jud. Iasi, Vaslui, Constanta si Mures, in special din mediul rural, aflati la risc de excluziune sociala, din care 66 de etnie rroma. Tinerii vor beneficia de un pachet de servicii complex si integrat oferit prin intermediul a 7 noi servicii dezvoltate prin proiect de catre cele 7 ONG-uri partenere: consiliere si orientare si formare profesionala, asistenta psiho-sociala pentru prevenirea si combaterea efectelor abuzului, dezvoltarea abilitatilor parentale la tineri, dezvoltarea abilitatilor de viata si de mediere pe piata muncii, sprijin psiho-social pentru tineri cu tulburari de comportament, adictii si boli cronice, dezvoltare de abilitati de viata independenta in cadrul Clubului Tinerilor, inclusiv pentru cei cu dizabilitati, consiliere psiho-sociala si educationala.

citeste tot   
ONG-urile mai mult aduc, decat primesc din comunitate

 

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS, infiintata la Iasi in 2014, a finalizat cercetarea regionala -Capacitatea ONG din regiunea NE in furnizarea servicii sociale versus disponibilitatea de contractare a autoritatilor locale si judetene”, prin care aduce, in premiera, in spatiul public infomatii despre contributia reala a  ONG-urilor respondente, in comunitate. 

 

Cele  33 de organizatii neguvernamentale incluse in cercetare sunt acreditate ca furnizori de servicii sociale in Regiunea Nord-Est, sunt organizatii cu vechime, 81,8% avand peste 10 ani de experienta in domeniul social. Au participat si primarii din orasele resedinta de judet, Consiliile Judetene, Prefecturile si institutiile publice locale si judetene cu activitate relevanta pentru domeniul serviciilor sociale.
 
„In saptamana care a trecut, am facut cunoscuta aparitia acestei cercetari primului ministru si ministrilor din Guvern, politicienilor din Comisiile de munca si protectie sociala din cele doua Camere, parlamentarilor din regiunea Moldovei, consilierilor judeteni si locali din Iasi. Dorim ca prin publicarea acestei cercetari sa schimbam perceptia asupra rolului ONG–urilor in comunitate, sa demonstram potentialul ONG cu activitate sociala si sa repunem pe agenda publica ideea contractarii si finantarii serviciilor sociale private”-a precizat dna Angela Achitei, presedinte FONSS.
 
Iata si cateva dintre cele constatate in cadrul cercetarii:
 
Rezultatele cercetarii schimba perspectiva asupra rolului ONG-urilor in comunitate, care devin din primitor/prestator-investitor, deoarece am constatat ca, prin faptul ca doar cele 33 organizatii respondente, erau in anul 2013, angajatori ai 703 persoane, dintre care 554 cu norma intreaga, acestea au contribuit la bugetul de stat, in anul de referinta, cu suma de 9.148.446 lei (2.055.830 euro), reprezentand taxe salariale ale angajatilor si angajatorilor, iar bugetul total gestionat de ONG participante la cercetare, aferent 

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory