Nr.3
25 06 2015

FONSS se intalneste cu alte coalitii

 

Astazi, dna Angela Achitei, presedinte FONSS- Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale  este invitata la lansarea proiectului „Ne uRnim” - dedicat coalitiilor si retelelor ONG din Romania.

 
Prin acest proiect, Centrul de Resurse pentru Coalitii si Retele vine in sprijinul coalitiilor, retelelor si grupurilor informale care vor sa isi dezvolte capacitatea pe teme de advocacy, politici publice, comunicare, fundraising, dezvoltare organizationala, management financiar, dreptul muncii si drept administrativ, dezvoltare comunitara, prin instruire si asistenta tehnica.
 
FONSS- singura federatie de acest tip specializata pe servicii sociale,  isi va prezenta activitatea de pana acum, mai ales ca implineste un an de existenta si tot in cursul intalnirii va fi distribuit si noul numar al ziarului Vocea ONG.
In 26 iunie FONSS va avea adunarea generala, prilej cu care pe langa prezentarea raportului de activitate va avea loc si primirea de noi membri.
 

citeste tot   
Campanii de informare in mediul rural

 

Saptamana aceasta continua seria campaniilor de informare in mediul rural, realizate prin proiectul „Parteneriat pentru incluziune”, derulat in toate comunele Iasi si Vaslui de un consortiu de noua parteneri- Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania-promotor, in parteneriat cu DGASPC Iasi, DGASPC Vaslui, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii, Fundatia Cote, Fundatia Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania, birourile Iasi si Vaslui. Proiectul isi care propune activitati complexe pentru imbunatatirea integrarii sociale si profesionale a tinerilor cu varste cuprinse intre 16-29 ani, din grupuri vulnerabile din jud. Iasi, Vaslui, Constanta si Mures, in special din mediul rural.

 

In 25 si 26 iunie, Caravana mobila va fi prezenta in comunele Butea si Vladeni, unde se vor sustine sesiuni informative despre: drepturile persoanelor cu dizabilitati si educatie parentala, orientare in cariera, educatie sexuala si contraceptiva si prevenirea bolilor/infectiilor cu transmitere sexuala, precum si despre prevenirea consumului de droguri.  

 

citeste tot   
Scoala de vara ADV Romania

 

Pana pe 26 iunie 2015, la Moeciu de Sus, in jud Brasov, se desfasoara a 12a editie a Scolii de Vara ADV Romania – intitulata in acest an “Be smart! Be safe!” 

 

Astfel, 20 de adolescenti, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, din judetele Iasi si Constanta, intr-o atmosfera de vacanta, vor aprofunda informatii din domeniul sanatatii si vor fi sprijiniti in formarea abilitatilor de viata, invatati ce inseamna  adoptarea de decizii responsabile si documentate in ceea ce priveste comportamentele sanatoase.  Cursurile scolii de vara vor aborda aspecte din domeniul sanatatii reproducerii - anatomia si fiziologia aparatelor reproducatoare, contraceptie, ITS, HIV/SIDA, sarcina. Participantii la scoala de vara vor invata si modul in care sa discute cu prietenii si colegii de aceasi varsta, astfel incat sa le transmita informatiile primite si sa ii  determine sa adopte comportamente responsabile. 

 

 

citeste tot   
Concurs de proiecte ale adolescentilor

 

ADV Romania a oferit suma de 2000 $, pentru finantarea a 4 proiecte scrise de elevi, participanti la competitia de proiecte „Schimba directia! Alege sanatos!”, derulata de cele doua centre de resurse pentru adolescenti ale ADV Romania din Iasi si Constanta, in perioada 8 aprilie – 2 iunie 2015.

In urma competitiei, din 9 proiecte depuse in cele doua orase, 4 au primit suma de 500 $ si vor fi implementate pana la finalul lunii iunie 2015. Castigatorii competitiei sunt:

citeste tot   
Cursuri de arhivar la ADV Romania

 

In aceasta saptamana, la Centrul National de Economie Sociala al ADV Romania a inceput un nou curs de Arhivar (cod COR 441501).

 

Cursul face parte din serviciile realizate contra cost de ADV Romania, veniturile obtinute urmand a fi utilizate pentru integrarea si mentinerea in munca a angajatilor cu dizabilitati din cadrul intreprinderii sociale Util Deco.

 

Cursul este de tip initiere si are o durata de 120 de ore. Partea practica va fi efectuata de cursanti in cadrul Serviciului de arhivare si depozitare documente al intreprinderii sociale Util Deco – unitate protejata autorizata dezvoltata de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania, construit special cu aceasta destinatie in 2013 si dotat la standarde europene.

citeste tot   
Centrele de zi ADV Romania nu iau vacanta

 

Mai ales ca e vacanta, tinerii beneficiari ai Centrelor de zi ADV Romania sunt asteptati sa profite de timpul mai lejer si sa beneficieze de indrumarea specialistilor nostri.

 

Prin proiectele sale, Fundatia “Alaturi de Voi” Romania urmareste sa diversifice cat mai mult paleta activitatilor si sa ofere suport educational si asistenta acestor tineri proveniti din grupuri vulnerabile, cu dizabilitati sau de etnie roma. Mai mult, oferim servicii si migrantilor care astfel pot vedea in ADV Romania un punct de sprijin in depasirea unor dificultati legate de realizarea diverselor documente sau accesarea unor derepturi.

Un astfel de proiect este si „IMPACT DIRECT!”, lansat in 19 mai 2015 si derulat in parteneriat cu CARITAS Norvegia, in perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016, in Iasi, Constanta si Mures. 

citeste tot   
Vocea ONG

 

Miercuri a aparut noul numar al publicatiei Vocea ONG, distribuita gratuit, in 1500 de exemplare, in format print, si accesibila in editie electronica pe site www.voceaong.ro.

 

In acest numar, va oferim informatii cu privire la extinderea FONSS –Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, care intareste forta ONG-urilor si despre initiative menite sa sprijine accesul la servicii medicale de calitate.

 

Tot in aceasta editie, gasiti detalii cu privire la „Caravana Consilierilor- instrument de lobby si advocacy al FONSS”, „Vesti bune pentru copiii din Ceplenita” si informatii cu privire la cursuri pentru cei care lucreaza cu copiii cu autism si pentru viitoarele infirmiere.

 

Cum ONG-urile realizeaza diverse proiecte in sprijinul grupurilor vulnerabile, tot in numarul 6 al publicatiei Vocea ONG, gasiti informatii despre „Cheia pentru sufletul copiilor”, „Cresterea iepurilor. O sansa pentru familiile vulnerabile din mediul rural!” sau „Drumul economiei sociale: de la asistat la contribuabil”. 

 

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory