Nr.1
29 09 2009

Comunitatea in oglinda

Deschide-ti inima...

 

Au demarat pregatirile pentru realizarea fundei umane, eveniment central in campania „Deschide-ti inima. Sunt la fel ca tine!”, care se va desfasura in 30 noiembrie 2009 pentru a marca Ziua Mondiala de Lupta Anti SIDA si in care se va incerca realizarea celei mai mari funde umane, ca semn al solidaritatii cu persoanele infectate HIV, cu omologarea recordului de catre Guiness Book.

 

Pana in acest moment reprezentanta UNICEF in Romania si-a exprimat acordul pentru oferirea asistentei financiare pentru realizarea recordului.

 

De asemenea, pentru o sustinere mai larga a campaniei, ADV Romania a decis lansarea invitatiei catre politicieni, de toate culorile politice, si implicarea acestora ca vectori de imagine si facilitatori pentru obtinerea de contracte pentru unitatea protejata autorizata Util Deco, a ADV Romania. Aceasta sustinere este necesara deoarece prin aceasta campanie ne-am propus sa infiintam 10 noi locuri de munca pentru persoane cu handicap, inclusiv HIV/SIDA, la unitatea protejata autorizata Util Deco. Pana in acest moment au intrat in campanie senatorul Mihaela Popa, deputatul Nicusor Paduraru si europarlamentarul Catalin Ivan. In perioada urmatoare se vor implica in campanie si alti politicieni, un reprezentant PSD si doi PNL.

 

In acest moment se face selectia de personal si incepand cu 15 noiembrie 2009 se vor face cele 10 angajari.  

 

O alta componenta a campaniei este lansarea si functionarea Charity Shop la etajul 1 al Iulius Mall. La acest magazin din 15 aprilie 2009 si pana in prezent au fost vandute produse in valoare de 24.554 lei, suma de 7.667 lei fiind virata pentru atingerea scopului campaniei  si anume : crearea si sustinerea a 10 locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati, inclusiv HIV /SIDA.

 

In componenta de responsabilizare sociala corporatista lansata in iulie s-au inscris trei dintre firmele contactate: Auto Expert, Total Sport ┼či Decora, acestea devenind parteneri in campanie. Se afla in faza de semnare a acordului de implicare in campanie si Magazinul Gima.

 

Campania „Deschide-ti inima. Sunt la fel ca tine!”  se va incheia in decembrie, pana atunci oferta de implicare ramanand valabila pentru firme si personalitati iesene.

 

citeste tot   
Incluziune sociala

Schimb de ...tinerete

Timp de trei zile, in perioada 24 – 27 septembrie 2009, Clubul Tinerilor din Iasi a fost gazda unui grup de 8 persoane, beneficiari si voluntari, ai Fundatiei ”Ecoul Cernobilului” din Chisinau, Republica Moldova, partenera a Fundatiei ”Alaturi de Voi” Romania in cadrul proiectului de cooperare transfrontaliera ”Incluziune sociala fara frontiere”. Scopul  vizitei a fost realizarea unui schimb de experienta intre cele doua Cluburi ale Tinerilor, prin participarea celor din Chisinau la o serie de activitati socio-educative impreuna cu beneficiari ai Clubului din Iasi.

 

Temele abordate, precum valorificarea timpului liber, discutiile privind nevoile afective si sexuale la varsta adolescentei, discriminarea persoanelor cu dizabilitati -au avut rolul de a-i familiariza pe tinerii din Republica Moldova  cu activitatile educative desfasurate de catre colegii lor din Iasi. De asemenea, au invatat cativa pasi de dans popular romanesc, au fost implicati intr-o activitate culinara, iar la final au impartasit impresii, au schimbat adrese si numere de telefon, pentru a mentine legatura pe viitor.

 

„Desi pare doar locul de intalnire si recreere pentru niste tineri, Clubul Tinerilor este un serviciu social, in care prin activitati obisnuite se realizezaza integrarea in grup, socializarea, se cultiva abilitati de comunicare si se modeleaza comportamente. De cinci ani de cand functioneaza acest serviciu al ADV Romania in cadrul unui parteneriat cu DGASPC Iasi, la club au venit sute de tineri, si impreuna -copii cu HIV din familii, copii din centre de plasament si copii neinfectati din familii, alaturi de voluntari, asistentii sociali si psihologii ADV au desfasurat activitati prin care s-a creat un climat de adevarata prietenie. Clubul Tinerilor este cea mai clara dovada ca in societate se poate convietui fara discriminare” – a declarat d-na Angela Achitei, presedinte executiv al ADV Romania, cu prilejul acestui schimb de experienta.

 

In cadrul proiectului ”Incluziune sociala fara frontiere” a fost replicat acest serviciul – Clubul Tinerilor si la Chisinau. La intoarcerea acasa, oaspetii- care sunt membrii nou-infiintatului club al tinerilor din capitala Republicii Moldova,  vor desfasura activitati similare, adaptandu-le nevoilor tinerilor cu dizabilitati, beneficiari ai Fundatiei ”Ecoul Cernobilului”.

 

citeste tot   
Despre acest e-mail

Primesti acest e-mail intrucat te-ai inregistrat ca utilizator alaturidevoi.ro si ai solicitat primirea acestor informatii. Pentru mai multe detalii, ne poti contacta oricand. Pastrarea confidentialitatii informatiilor despre utilizatorii nostri este foarte importanta pentru noi. Alaturidevoi.ro nu va vinde, inchiria sau oferi sub orice forma adresa ta de e-mail sau orice alta informatie cu caracter personal.

In cazul in care furnizorul de servicii de Internet filtreaza e-mail-urile primite, te rugam sa adaugi adresa newsletter@alaturidevoi.ro in Address Book-ul tau, pentru a te asigura ca primesti constant si la timp newsletter-ul.
Dezabonare/Unsubscribe, click aici. Adresa ta de email - - va fi stearsa imediat din baza noastra de date.

© Fundatia "Alaturi de Voi" Romania. Toate drepturile rezervate. Creat de Media Factory